Het promotieteam is opgericht op ?? (volgt) en bestaat uit 10 leden, te weten:

Voorzitter: Henk ten Cate
Vice-voorzitter: Bert Dekker
Secretaris: Henk Jan Veld
Penningmeester: Henk Tichelaar
Bestuurslid: Henri Winkel
Bestuurslid: Bert Kip
Bestuurslid: Marcel Burgers
Bestuurslid: Harm-Jan Koelewijn
Bestuurslid: Jan de Grootte
Bestuurslid: Ingeborg van der Spoel

Het promotieteam organiseert 1 keer per 3 jaar een groot evenement, het ene jaar de brandweerscholendag, voor deze dag worden alle kinderen van groep 6 t/m 8 uit de hele gemeente uitgenodigd om een bezoek aan de brandweer te brengen, waar vervolgens diverse demonstraties worden gegeven, films worden bekeken, vragen kunnen worden gesteld aan het brandweerpersoneel, maar ook aan medewerkers van de brandwondenstichting. Tevens kunnen alle kinderen met het materiaal van de brandweer werken, zo kunnen ze met verschillende waterstralen opdrachten uitvoeren en ze mogen een stuk van een fiets stuk knippen met de hydraulische schaar.

Het volgende jaar wordt er een 112-dag in Hoogeveen georganiseerd. Op deze dag kunnen alle bezoekers, jong en oud, in de keuken kijken van verschillende hulpverleningsdiensten. Zo is de brandweer, politie, ambulancedienst, defensie en prorail aanwezig. Zie ook www.112daghoogeveen.nl

Het jaar daarop wordt de open dag georganiseerd, ook op deze dag zijn er allerlei demonstraties te zien met verschillende scenario’s.

Jaarlijks zijn er ook terugkerende activiteiten, zoals het plaatsen van de kerstboom, bezoek jaarmarkten, voorlichting bij scholen (die niet aanwezig konden zijn op de brandweerscholendag) en de opendag van brandweer Ruinen, waar we jaarlijks meerdere dagen aanwezig zijn, zodat de campinggasten kennis kunnen maken met brandweer ZuidWest Drenthe.

Ideeën voor activiteiten zijn altijd welkom! En door vooraf te weten welke activiteiten er binnen ZuidWest Drenthe plaatsvinden, bestaat de mogelijkheid om activiteiten te combineren. Zo vond in 2009 tijdens de open dag van de kazerne in Meppel ook de ‘Visiorun’ plaats. Een tocht waarbij mensen met een visuele handicap in verschillende brandweervoertuigen een rondrit maakten door Drenthe. Uiteraard met tussenstop de opendag. “Het promotieteam zit nog vol ideeën, wie helpt mee?

Informatie
Neem voor meer informatie contact op met Henk Tichelaar via 06-29090641    of via mail henk.tichelaar@vrd.nl